Svatováclavský pivovar

Pivnice je situována v přízemí budovy v historickém centru města u Katedrály sv. Václava v blízkosti Arcibiskupského paláce na ulici Mariánská 4, Olomouc.

Srdcem pivovaru je měděná varna, přezdívaná „GOLEM“, kde probíhá přímo před očima hostů první fáze výroby piva – vaření. Proces pak pokračuje ve sklepích pivovaru kvašením a zráním. Pivovar má kapacitu 110 míst, venkovní zahrádka 80 míst. Zdarma WiFi připojení.

Nabízíme 7 druhů námi vyráběného piva bez pasterizace a filtrace, domácí kuchyni, polední menu, tvarůžkové a pivní speciality, šťavnaté steaky, espresso illy, vína od moravských vinařů. Možnosti zakoupení našeho piva v PET lahvích, nebo do soudků či pronájem KEG sudů najdete zde.

Možnost uspořádání firemních a soukromých akcí, večírků, svateb a rautů.

Pivovar

Svatováclavský minipivovar byl poprvé otevřen v centru města v červnu 2006 na adrese Riegrova 22, Olomouc.

V prosinci 2008 byl provoz pivovaru na této adrese ukončen a 11. května 2010 byl otevřen minipivovar se stylovou pivnicí v historickém centru města u Katedrály sv.Václava v blízkosti Arcibiskupského paláce na ulici Mariánská 4, Olomouc.

Pivo v našem pivovaru vyrábíme z nejkvalitnějších sladů a žateckého chmele. Při výrobě nepoužíváme chemické preparáty. Pivo podáváme v přirozeném stavu bez pasterizace a filtrace přímo z ležáckých tanků..

Technologie pivovaru

Dvounádobová měděná varna se nachází přímo v restauraci, zbývající část technologie ve sklepích domu.

Varna

pivo vaříme klasickou dvourmutovou technologií výhradně z českých surovin (moravský slad, žatecký chmel, kulturní kvasnice a voda).

Spilka

po uvaření piva ve varně se tzv. mladina zchladí na zákvasnou teplotu, což je 8°C a zakvasí kvasnicema. Poté probíhá hlavní kvašení v kvasných kádích (spilkách) po dobu 7 – 12 dnů. Prokvašené pivo se následně stáčí do ležáckých tanků.

Ležácký sklep

pivo zde dozrává v ležáckých tancích 5 – 6 týdnů při teplotě 2°C pod tlakem 0,5 – 1 bar. Po dozrání čepujeme pivo přímo z ležáckých tanků.

Nabízíme tyto druhy piv

Image

Svatováclavský ležák

Svatováclavská dvanáctka představuje bohatou chuť piva, plnou barvu a hořkost.
Image

Desítka Vašek

Pivo s nezaměnitelnou chutí.
Image

Třináctka pana Bruna

Náš tmavý speciál, je vařen dle originální receptury ze čtyř druhů sladu, není sladký jako běžná tmavá piva, ale má plnou chuť po chmelu a karamelu.
Image

Hefe-Weizen

Pšeničná třináctka charakterizuje jemnější originální chuť pšeničného piva světlejší barvy a jako všude na světě se i u nás podává s plátkem citronu.
Image

Speciály..

Při významných příležitostech vaříme Vídeňský ležák a různé speciály (višeň, ananas, pomeranč, grep, citron …)